Eerste Lourdesreis gaat beginnen

Dit weekeinde begint de eerste Lourdesbedevaart van dit seizoen. Zo’n 1200 pelgrims gaan per TGV en met bussen met het Huis voor de Pelgrim naar het Mariabedevaartoord in Zuid-Frankrijk. Daarmee is de treinbedevaart definitief terug van weggeweest. Al is het geen nachttrein meer, maar reizen we met de supersnelle TGV.
Lees verder

 
 

Grote belangstelling rondgang reliek Bernadette


Komend weekeinde eindigt de rondgang van Bernadette door Nederland. Een maand lang trok een reliek van de heilige door ons land. De belangstelling was overweldigend. Overal waar de reliek kwam, kwamen honderden mensen om deze te vereren. Ook de belangstelling van de media was enorm.

Lees verder

 
     
 

Geloofsgesprek met vrijwilligster
Joke Hoekman

Onze vrijwilligster Joke Hoekman was zondag 14 april te zien in het KRO-NCRV-programma 'Geloofsgesprek' op NPO2. Aanleiding was de rondgang van de reliek van Bernadette door Nederland. Joke is al vele jaren vrijwilligster bij het Huis voor de Pelgrim. Ze is meer dan 70 maal in Lourdes geweest, de laatste jaren als leidster van de Lourdesgroepen van de bisdommen Den Bosch en Haarlem-Amsterdam.

Kijk het hele interview terug

 
     
 

Bedevaart naar Sint-Franciscus in Assisi


De Heilige Franciscus spreekt na vele eeuwen nog steeds tot de verbeelding. In oktober – rond zijn feestdag – zoeken we hem thuis op, in Assisi. We bezoeken alle plekken die belangrijk waren in zijn leven. Ga mee in de voetsporen van deze bijzondere minderbroeder.

Lees verder

 
     
 

Banneux: 75 jaar erkenning verschijningen

Banneux viert dat precies 75 jaar geleden de verschijningen van Maria aan Mariette Beco officieel door de Kerk werden erkend. Het Huis voor de Pelgrim en Caritas Banneux Bisdom Roermond gaan komende maand weer op bedevaart naar Banneux. Ga een keer mee.

Lees verder

 
     
 

Kerstmis vieren in Rome


Aan het einde van dit jaar maken we een heel bijzondere reis naar Rome: we gaan Kerstmis vieren met de paus. Rome is altijd mooi en interessant, ook midden in de winter. Van 23 t/m 27 december gaan we er naartoe.

Lees verder

 
     
 

Geslaagde koorreis Assisi en Rome


Zingen in de Sint-Pieter, in de grafkerk van Sint-Cecilia, in de basiliek van Sint-Franciscus en op tal van andere bijzondere plaatsen in Rome en Assisi. Welke koorzanger wil dat nu niet? Half april maakte een gelegenheidskoor een geslaagde bedevaart naar deze steden. Ze raakten niet uitgezongen.

Bekijk het fotoalbum

 
     
 

Hoge pauselijke onderscheiding voor Dominique Nijssen

Oud-bestuurslid Dominique Nijssen van het Huis voor de Pelgrim heeft op Tweede Paasdag een hoge pauselijke onderscheiding gekregen. Nijssen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Sint-Sylvester. Hij heeft de onderscheiding mede gekregen vanwege zijn inzet voor de bedevaarten naar Lourdes.

Lees verder

 
     
 

voor meer informatie kijk op: huisvoordepelgrim.nl, mail via  info@huisvoordepelgrim.nl of bel met 043 3215715 u kunt zich  hier afmelden